skip to Main Content

Chantal de Hoop

Voorzitter

Ik ben Chantal de Hoop, woonachtig in Obdam. Naast mijn werk als Manager bij Villa for You, Unieke Vakantiehuizen ben ik moeder van twee jongens. Vanaf het moment dat twee vriendinnen hun kerstpakket op Marktplaats hadden geplaatst en de vele noodkreten van gezinnen uit de directe omgeving die daarop volgden, besefte ik me nog meer dat mijn eigen gezinssituatie niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Kinderen zijn helaas vaak slachtoffer van problemen van volwassenen en kunnen daardoor niet onbezorgd kind zijn en bijvoorbeeld zorgeloos genieten van de feestelijke decembermaand. Steeds meer gezinnen kampen met financiële problemen, de media staan er helaas vol van.  Juist omdat kinderen in hun jonge jaren worden gevormd voor de rest van hun leven en erg gevoelig zijn voor hoe het er bij anderen thuis aan toe gaat, wilde ik met het opstarten van deze Stichting, gezinnen uit mijn directe omgeving een hart onder de riem steken. Het pakket moest iets zijn waar iedereen, maar vooral de kinderen wat aan hebben en ‘vol verwachting’ naar uit kijken. Daaruit is het idee van de kinderkerstpakketten ontstaan. De pakketten worden dan ook op maat gemaakt, met veel lekkers voor de kinderen. Van knakworsten tot limonade, koekjes, pannekoekenmix, maar ook als we voldoende donaties krijgen zelfs voor ieder kind een leesboek en een cadeautje.

De blije gezichten bij het bezorgen van de pakketten en hartverwarmende reacties nadat men het pakket uitgepakt heeft, maken het ieder jaar weer tot een prachtig project waar inmiddels vele vrijwilligers elk jaar weer vol enthousiasme aan mee helpen. Ons doel is reeds in het eerste jaar  van ons bestaan bereikt door de vele gulle donaties in producten en geld uit onze omgeving. Ik hoop dat we dit nog vele jaren voor al die kinderen kunnen blijven doen, die samen met hun ouders tegen of onder de armoedegrens aan leven.

Want ik vind dat “iedereen iets extra’s verdient rondom de kerst en in het bijzonder een kind!”

Ruud Heijtink

Penningmeester

Toen eind 2011 een aantal enthousiaste vrijwilligers met de kerstpakketten actie begon, raakte mijn vrouw daarbij betrokken als vrijwilligster. In mei van 2012 werd er een officiële stichting opgericht en heb ik mij gemeld bij Chantal met het idee om wellicht wat te helpen met de oprichting ervan en te zien of ik, vanuit mijn ervaring en netwerk iets voor de stichting kon betekenen. Aangestoken door het enthousiasme en vooral uit betrokkenheid bij het doel van de stichting, ben ik al snel tot het bestuur toegetreden.

Iets over mezelf, ik ben getrouwd en heb een zoon en een dochter. In het dagelijks leven werk ik als Operationeel Manager bij Arboned, een grote landelijke arbodienst.

Stichting Kerstactie Westfriesland is een blije stichting! Ik krijg enorm veel energie van de spontane reacties van mensen die allemaal willen en kunnen helpen. Veel, heel veel mensen hebben zich in de afgelopen periode gemeld en dat is echt super gaaf! Zowel bedrijven als particulieren zijn bereid om ons goede doel te steunen. En dat is hard nodig, want er is ook heel veel nodig. Er zijn veel gezinnen met kinderen die het op dit moment erg zwaar hebben. Dat kan de stichting natuurlijk niet allemaal oplossen, maar wat we wel kunnen is met kerst zorgen dat het echt kerst is; dat er een echt feest kan worden gevierd.

Het mooiste moment is dan, als na al het harde werk, rond inzamelen, sorteren en pakketten inpakken, de doos uiteindelijk bij het bewuste gezin wordt afgeleverd en dan de blije gezichten te zien, bij alleen al het zien van de doos; dat is werkelijk de reden voor mij om hier voor 100% voor te gaan!

Manon Kleijn

Secretaris

In 2011 kwam er een mail van Chantal voorbij waarin ze hulp vroeg voor dit mooie initiatief. Haar idee sprak me meteen aan en ik heb dan ook niet geaarzeld om mijn hulp aan te bieden! Het eerste jaar vooral met inpakken van de pakketten, het tweede jaar sloot ik me aan bij het bestuur en kwamen er meer taken bij.
Als bestuur zijn we ieder jaar vanaf eind oktober druk bezig met de voorbereidingen voor de komende kerstactie. Naast mijn werk als fotograaf en mode adviseuse bij Dowizo mode in Obdam houd ik me voor de Stichting vooral bezig met het schrijven van persberichten, Social Media, wervingsbrieven en teksten voor ons drukwerk. Verder kunnen mensen op mijn adres (lang houdbare) spullen brengen. Zodra ik in de gang weer struikel over de volle dozen, breng ik die naar de loods in Obdam waar alles wordt gesorteerd en ingepakt.

Ik vind het geweldig om kinderen te zien genieten van al dat feestgedruis in de decembermaand en kan me dan ook goed voorstellen hoe frustrerend het moet zijn als je je kind niets extra’s kunt bieden rond de feestdagen. Mijn eigen twee kinderen helpen al een beetje mee met kleine klusjes voor de kerstactie. Het is goed dat zij zich er op die manier van jongs af aan al bewust van zijn dat niet alle kinderen het even breed hebben.

Het geeft een goed gevoel dat wij er met deze actie een klein beetje aan kunnen bijdragen dat ook kinderen van ouders die het niet zo breed hebben, later mooie herinneringen aan Kerstmis zullen hebben. Tot slot vind ik het fantastisch dat we ieder jaar weer mogen rekenen op zo’n enthousiaste groep vrijwilligers!

Nadine Korringa

Bestuurslid

Ik ben Nadine Korringa en woonachtig in Hoogwoud. Naast mijn werk als fotograaf, medewerker bij Leegwater Houtbereiding en Villa for You ben ik moeder van 2 mooie dochters. Voor hen is het vieren van een warm, gezellig kerstfeest een vanzelfsprekendheid. Elk jaar is het weer een feest om te zien hoe het kerstpakket dat hun vader en moeder mee naar huis nemen vol ongeduld wordt uitgepakt. Verder staat kerst bij ons thuis in het teken van de kerstboom versieren, samen zijn met vrienden en familie, mooie kleren aan en lekker eten en spelletjes spelen rond de grote tafel. Zo’n warm en gezellig kerstfeest zou elk kind toch moeten kunnen vieren? Ook als zijn of haar ouders het financieel moeilijk hebben. Stichting Kerstactie Westfriesland maakt dit mogelijk. Ik ben vanaf de oprichting actief als vrijwilliger en in 2012 toegetreden tot het bestuur. Het is fantastisch om te zien hoe veel mensen onze stichting een warm hart toe dragen. Zo krijgen we vanuit het Westfriese bedrijfsleven hele mooie sponsorbedragen en producten geschonken, die we gebruiken om de pakketten mee te vullen. Ook zijn er diverse scholen in de regio die onze stichting onder de aandacht brengen bij hun leerlingen, die dan ook actief aan de slag gaan om producten voor ons in te zamelen. En hebben we inmiddels een grote groep vrijwilligers die ons helpen met inzamelen, inpakken en het rondbrengen van de pakketten. Zo veel hulp en vrijgevigheid versterkt het kerstgevoel alleen maar. Een veel gehoorde reactie is: “Wat goed dat er ook eens aan een goed doel dicht bij wordt gedacht”. Te weten dat er mensen ‘om de hoek’ wonen die elke euro moeten omdraaien, en bij wie de zorgen zich opstapelen als er extra uitgaven gedaan moet worden wanneer er een kind jarig is of als de feestdagen voor de deur staat. Juist die mensen, zo dicht bij huis, steken wij een hart onder de riem.

Een blij gezicht als we met een kerstpakket voor de deur staan, daar doe ik het voor!

Heidi Buysman

Bestuurslid

Aangenaam! Mijn naam is Heidi Buysman, woonachtig met mijn man en zoontje in Hoorn en per november 2017 het nieuwste lid van deze mooie stichting. Na voor mij de eerste editie van de kerstactie te hebben meegemaakt was ik dan ook helemaal verkocht aan dit mooie initiatief. Ik mocht ervaren hoeveel vrijwilligers zich inzetten om gezinnen een mooi kerstpakket te kunnen aanbieden en vind het geweldig dat dit er is in West-Friesland.
Kort iets over mijzelf, ik werk in Hoorn als administratief medewerker bij een drukkerij en ben moeder van een zoontje. Ik heb ruim 10 jaar kinderen begeleid tijdens een spelweek en voor mij was het tijd om op een andere manier iets te kunnen bijdrage aan de samenleving. Via facebook kwam ik bij de stichting kerstactie westfriesland uit en was gelijk nieuwsgierig. Ik kende dit initiatief nog niet. Altijd heb ik een kerstpakket ontvangen van werkgevers en als dat eens niet gebeurde, was dat niet erg. Ik had de middelen om zelf een extratje met kerst te verzorgen. Het verbaasde me dan ook dat er nog zoveel gezinnen zijn in Westfriesland die dit niet kunnen. Mijn hart ging sneller kloppen omdat ik vind dat kinderen zorgeloos moeten kunnen spelen en genieten en zo weinig mogelijk mee hoeven te maken van de financiële situatie thuis. Ik ben dan ook blij dat ik op deze manier een klein steentje kan bijdragen door met kerst een mooi pakket te verzorgen. Het is dan ook geweldig om te zien hoe blij de gezinnen zijn wanneer ze het kerstpakket ontvangen, maar ook hoeveel vrijwilligers graag hun beste beentje voorzetten en alle mensen die donaties doen. Daar doe je het voor!

Mark Floris

Bestuurslid

Mijn naam is Mark Floris, woonachtig in Obdam. Al een aantal jaren was ik via de zijlijn betrokken bij Stichting Kerstactie Westfriesland. Ik ben vestigingsmanager van Verano Zonwering Obdam en heb onze bedrijfsruimte beschikbaar gesteld voor de kerstactie. De ingezamelde producten worden hier verzameld en de pakketten worden er ingepakt. Op de dagen dat de kerstpakketten worden bezorgd bij de gezinnen, is de bedrijfsruimte tevens het verzamelpunt voor de vrijwillige chauffeurs. Zelf help ik ook bij het bezorgen van de pakketten, wat heel mooi en bijzonder is om te doen. Doordat ik me betrokken voel bij de stichting en toch al vaak aanwezig ben in de bedrijfsruimte tijdens het inpakken van de pakketten en sorteren van de producten, heb ik besloten om me aan te sluiten bij het bestuur. Vanaf de kerstactie van 2016 houd ik me bezig met de logistiek en het werven van sponsors.

Verano Zonwering is gevestigd op het bedrijventerrein De Braken, Poel 5 in Obdam. Hier kunnen donaties voor de kerstactie worden gebracht.

Vrijwilligers

Naast ons bestuur worden we ieder jaar door vele vrijwilligers ondersteund. Een aantal van hen hebben we in de spotlights gezet. Klik hier om deze kanjers beter te leren kennen.

Back To Top