Angela Rijkhoff

Deze keer stellen we Angela Rijkhoff aan jullie voor. Ook zij is al jarenlang betrokken als vrijwilliger bij Stichting Kerstactie Westfriesland maar weet zelf niet meer precies hoe lang. In elk geval wel al toen de actie net van start was. Via via had ze gehoord dat Chantal was begonnen met een kerstpakket op Marktplaats te zetten en van daaruit was gestart om dit groots aan te pakken.

Angela vertelt: Ik was hierdoor geïntrigeerd en sprak Chantal daarop aan, zo ben ik bij de kerstactie gaan helpen’.

Een van de eerste dingen die Angela deed was het inzamelen van goederen bij Dekamarkt in Obdam. De reacties van de mensen waren hartverwarmend en er werd veel gegeven.

Toen begon het inpakken van de kerstpakketten. Eerst nog 2 tafels vol, maar in de jaren die volgden werden dat er al gauw meer. ‘Ik zag de organisatie groeien en steeds professioneler worden. Wauw! Ik was onder de indruk. Met een lijst langs de tafels lopen en de dozen vullen aangepast per gezin. En dat samen met een groep vrijwilligers, daar krijg je energie van!

Toen mijn kinderen wat groter werden heb ik die ook meegenomen met het inpakken. Om te laten zien hoe goed wij het zelf hebben en dat er dus kinderen zijn voor wie veel dingen niet vanzelfsprekend zijn. Onze zoon Jonne is een keer mee geweest met het bezorgen van de pakketten en dat heeft wel indruk gemaakt… Heel schrijnend om te zien dat er dan open wordt gedaan en je ziet dat het gezin leeft op een kale betonnen vloer. Omdat er geen geld is om het huis knap in te richten. Kinderen die staan te springen om het kerstpakket open te maken om te zien wat er voor hen bij zit.

Face to face staan met gezinnen die het moeilijk hebben en dan de dankbaarheid om een prachtig pakket te ontvangen. Daar doe je het voor!’

Afgelopen paar jaar heeft Angela samen met haar man Fred pakketten bezorgd en inmiddels staat dochter Mex ook te springen om te helpen inpakken. Het hele gezin Rijkhoff is dus inmiddels betrokken bij de kerstactie!